2023-11-24

Üniversitemizde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Paneli Düzenlendi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında, Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Paneli” düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salonundaki programa Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa GÜLER, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Hüseyin ÖZDEMİR, Aile İçi Şiddetle Mücadele Kısım Amiri J.Asb.Üçvş. Nurten KORKMAZ, Dr. Ali Cengiz KALKAN, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Üniversitemiz Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN, STK Temsilcileri, Kurum ve Kuruluşların Temsilcileri, akademik ve idari personel, basın mensupları ile öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şeniz ÖZHAN’ın yaptığı panelde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ “Şiddetin Kadınlar Üzerindeki Etkileri”, Av. Gülhan GÜRBÜZ ve Av. Büşra Nur BAĞCI “6284 Sayılı Kanunun Kadına Şiddeti Önlemedeki Rolü”, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdür V. Hamdiye ÖZCAN “ŞÖNİM Nedir? ve Neden İhtiyaç Duyarız?” ve J. Astsubay Çavuş Dersu ARAS CEBRE “KADES: Hayat Kurtaran Bir Uygulama” konulu birer konuşma gerçekleştirdi.