2022-07-08

Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK''ın teşrifleriyle gerçekleştirilen ''''Akademi Buluşmaları I: Kadın'''' programına Katılmıştır



 

Merkez Müdürümüz Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sivil Toplum Vizyon Belgesi ve Eylem Planı 2022-2023 çalışmaları kapsamında Bakanlık ve UN Women iş birliğinde 4 Temmuz 2022 tarihinde Ankara'da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK'ın teşrifleriyle gerçekleştirilen ve belirli sayıdaki Kadın ve Aile Çalışmaları / Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürünün davetedildiği "Akademi Buluşmaları I: Kadın" programına katılmıştır.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alanında uzman akademisyenlerle istişare mekanizmasını geliştirmek amacıyla düzenlenen "Akademi Buluşmaları" programının ilki olan ve Kadın temasıyla başlayan programın  açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK, Akademi Buluşmaları adı altında gerçekleştirdikleri bir dizi etkinlikle bakanlığın görev alanlarında çalışan öğretim görevlileri, akademisyenler ve bilim insanlarıyla buluşacaklarını söyledi.
 
Aile ve Sosyal Hizmetler  Bakanımız Sayın Derya Yanık, Sivil Toplum Buluşmalarında olduğu gibi akademi buluşmalarında da ilk adımı kadın sorunları çalışmalarıyla araştırma ve uygulama merkezleri yöneticileriyle birlikte atmayı özellikle tercih ettiklerini kaydetti. Faydalı sonuçları olacağına yürekten inandığının altını çizen Bakan Yanık, “Sizler konunun hem akademik anlamında hem uygulama anlamında yıllardır kadın çalışmaları noktasında emek veren arkadaşlarımız olarak buradan çok önemli sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Hem teorik hem pratik anlamında Bakanlığımızın çalışmalarına ışık tutacak. Bizim bu anlamda yoğun bir birikimimiz var. Bu birikimin sahada da kullanılması, sizlerin de bir anlamda bilgisine sunulmasının çok verimli olduğuna inanıyorum” dedi.
 
Program hakkında detaylı bilgi için bkz. https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanimiz-derya-yanik-kadin-temasiyla-birincisi-gerceklestirilen-akademi-bulusmalari-toplantisina-baskanlik-etti/