2022-11-25

Merkez Müdür Yardımcımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde gerçekleştirilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programına Katıldı



 

Merkez Müdür Yardımcımız Arş. Gör. Oğuz ERSÖZ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN himayelerinde gerçekleştirilen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Programına Katıldı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Sayın Emine ERDOĞAN hanımefendinin teşrifleriyle şereflendirdikleri  programa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK ve İstanbul Valisi Sayın Ali YERLİKAYA ile çok sayıda konuk katılmıştır.

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım'da Türkiye'deki ve dünyadaki tüm kadınların, en temel hakları olan onurlarını koruma mücadelelerinin yanında olduklarını belirten Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, "Bu vesileyle hükûmet olarak geçtiğimiz yıl kamuoyuna açıkladığımız Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planımız çerçevesinde 2023 yılında yapacağımız faaliyetleri de sizlerle paylaşmak istiyoruz" şeklinde konuşmuştur.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşmasının tamamına erişmek için tıklayınız.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK ise konuşmasında şiddete sıfır tolerans anlayışının tüm plan, program ve politikalarda yer almasını temin etmek üzere tüm paydaşlarıyla güçlü bir koordinasyon sağlayacaklarına dikkati çekti ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planımız çerçevesinde 2023 yılında yapılacak faaliyetler hakkında bilgi vermiştir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya YANIK, konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşi Sayın eşi Emine ERDOĞAN hanımefendiye hediye takdim etti.
 
Programda şiddet mağduru kadınların kısa hikayeleri ve "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2023 Faaliyet Planı" tanıtım filmi de izletildi.