2022-04-07

Kadının Sağlık Hakkı Etkinliği Gerçekleşti.

Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından 07.04.2022 tarihinde “Kadının Sağlık Hakkı” konulu etkinlik üniversitemiz hastanesi konferans salonunda düzenlendi. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Sayın Selda ŞAHİN Hanımefendinin katılımları ile gerçekleştirilen konferansta, Moderatörlüğü Sağlık Yüksekokulu Müdürü Sayın Doç. Dr. Tülin YILDIZ üstlenmiştir.

Merkez Müdürümüz, Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT’un konuşmacı olarak katılım sağladığı etkinlikte Sağlığın kadın bakımında değerlendirilmesi kadının sağlık hakkını tanımlayan uluslararası sözleşmeler, ilgili yönetmelik ve yasalar konularına yer verildi. Konferansa öğrenciler ile akademik ve idari personel yoğun katılım sağladı.