2021-11-27

Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki Değerlendirmesi Etkinliği Düzenlendi



 

Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz tarafından başlatılan Kadın ve Aile Konferanslarımızın ilki Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 26 Kasım 2021 tarihinde saat 11:30 - 12:30 arasında Merkez Müdür Yardımcısımız Sayın Arş. Gör. Oğuz ERSÖZ'ün Moderatör, Merkez Müdürümüz ve Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT'un Konuşmacı olduğu "Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki Değerlendirmesi" isimli online etkinlik ile gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe akademisyenler, öğrenciler ve misafirler katılmıştır.

Etkinliğin açılış konuşmaları Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile Hukuk Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. M. Nusret BEDÜK tarafından yapılmıştır.

Sayın Dr. Öğr. Üyesi Ezgi CANKURT; şiddet kavramı ve türleri, bu konuda ülkemizin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ile ulusal düzenlemeler ve özellikle 6284 sayılı kanun,CEDAW komitesi tavsiye kararları ve Elektronik kelepçe uygulaması gibi konular hakkında bilgi verdi.