2020-05-09

Anneler Günü Mesajı



 

İlk anneler günü 1908 yılında, Amerika Birleşik Devletleri’nin Batı Virginia Eyaletinde düzenlenmiştir. Aslında bu, Anna Jarvis tarafından düzenlenen bir anma törendir. Anna Jarvis 1905 yılının Mayıs ayında annesini kaybetmiş, bu nedenle de 1908 yılında annesinin ölüm yıldönümünü takip eden ilk pazar günü sadece kendi annesinin adına değil, yaşamını yitiren tüm annelerin anısına bu anma törenini düzenlemiştir. Törenin düzenlendiği bu tarih, Mayıs ayının ikinci pazar gününe denk gelmiştir. 1911 yılına gelindiğinde Amerika Birleşik Devletleri’nin tüm eyaletlerinde bugün, özel bir gün olarak kabul edilmiş, 1914 yılında ise ABD başkanı Wilson, Mayıs ayının ikinci pazar gününü “Anneler Günü” ve resmi tatil ilan etmiştir.

Ülkemizde ise Türk Kadınlar Birliği’nin girişimleriyle, 9 Mayıs 1955 tarihinde Anneler Günü’nün kutlanması kabul edilmiş ve Erzurumlu Nene Hatun yılın annesi seçilmiştir.

Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM) olarak, sınırsız sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan; başta şehit annelerimiz olmak üzere, zor günler yaşadığımız bugünlerde evlatlarından uzak, bizler için büyük bir özveriyle çalışan tüm sağlık çalışanı annelerimizin ve içinde sevgiyi barındıran, koruma içgüdüsüyle kardeşine, yeğenine, öğrencilerine annelik yapan tüm kadınlarımızın anneler gününü kutlarız.