2020-02-13

Aile Akademisi Başladı



 

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NAKSAM), Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü paydaşlığında düzenlenen “Aile Akademisi" eğitim programı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde 12 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Programa, Üniversitemiz Prof Dr. Mümin ŞAHİN’in eşi Selda ŞAHİN, NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Funda ER ÜLKER, NAKSAM Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Tülin ŞAHİN, Dr. Öğr. Üyesi Ayşin NALBANTOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Naile Esra SAKA, Dr. Öğr. Üyesi Seda Şehriban GÜNGÖR, Dr. Öğr. Üyesi Hilal KARABULUT ile NAKSAM Danışma Kurulu Üyesi Güniz ÖZCAN katıldı.

Programın açılış konuşmalarını sırasıyla KADEM Tekirdağ İl Temsilcisi Zeynep ŞENTOP ŞAHİN, NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürü Ülkü USLU gerçekleştirmiştir. NAKSAM Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin akademik destek verdiği “Aile Akademisi” eğitimlerinin önemine değinmiş ve sözlerini eğitime destek veren akademik personele ve katılımlarından dolayı konuklara teşekkürlerini sunarak sonlandırmıştır.

Açılış konuşmalarının ardından 6 hafta sürecek olan eğitimlerin ilk haftasında, T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğünden Psikolog Özlem UZEL, "Dünden Bugüne Aile" konulu; T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Tekirdağ İl Müftülüğünden, İl Müftü Yardımcısı Melek CİNGÖZ ise "İki İnsan" konulu eğitimleri verdiler.

Eğitimler 18 Mart 2020’ye kadar her hafta çarşamba günü 1000/1400 saatleri arasında yapılacak olup “Aile Akademisi” eğitim programının sonunda katılımcılara sertifika verilecektir.