2021-03-01

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kapsamında Öfke İnsani Bir Duygudur, Şiddet İse Tercih Edilmiş Bir Davranıştır: Kadın ve Şiddet Konulu Konferans Düzenlendi



 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında merkezimiz tarafından 25 Şubat 2021 tarihinde, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, TBMM 26. Dönem Aydın Milletvekili, Psikolojik Danışman Deniz DEPBOYLU’nun ve TBMM 27. Dönem Ak Parti Tekirdağ Milletvekili, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği (KEFEK) Komisyonu Üyesi Çiğdem KONCAGÜL’ün konuşmacı olarak katıldığı bir konferans düzenlenmiştir.

Yüksek katılım ile gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, kadınların toplumun her alanında konumlarının güçlendirilmesinin, kadın ve kız çocuklarına karşı her türlü şiddetin ortadan kaldırılmasının ve kadınlar ile erkekler arasında fırsat eşitliği sağlanmasının önemine değinerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamıştır. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise konuşmasında, kadına yönelik şiddetin eskiden beri toplumda kanayan bir yara ve insanlığa karşı işlenen en büyük suçlardan birisi olduğunun altını çizmiş ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin de bu konuda üzerine düşen sosyal ve bilimsel sorumluluğu tüm gayretiyle yerine getirmek üzere çalıştığını belirtmiştir.  

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem KONCAGÜL 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen bu konferansın ne kadar kıymetli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, şiddet evrenseldir ve tüm insanlığı ilgilendirmektedir, şiddetin rengi, ırkı, dili ve dini yoktur, biz şiddetle topyekün mücadele etmeliyiz ve asla taviz vermemeliyiz diyerek şiddeti kınadığını ifade etmiştir. 

Program Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Deniz DEPBOYLU’nun “Öfke insani bir duygudur, şiddet ise tercih edilmiş bir davranıştır: Kadın ve Şiddet” konulu konferansı ile devam etmiş ve program soru-cevap bölümüyle sona ermiştir.