2019-12-09

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Etkinliği



 

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir.

Bu bağlamda T.C. Tekirdağ Valiliği ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle düzenlenen programlar kapsamında;  6 Aralık Cuma günü Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Eşleri Selda ŞAHİN himayelerinde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rektörlük konferans salonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Okullarından özel gereksinimli öğrencilerimizin gösterileri ile etkinlik düzenlendi. Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Asalet KARABULUT, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan ULUSAN, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü USLU, dekanlar, üniversitemizin akademik personeli ve misafirler katıldı.

Açılış konuşmaları sonrasında, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan mezun Işılay Simge DEMİRKOL’un ve kayıt gününden mezun oluncaya kadar kızının yanından ayrılmayan annesi Gülay DEMİRKOL’un hikâyesini paylaştı. Farkındalığın arttırılması amacıyla, anne kızın bir gününü anlatan film gösterimi büyük ilgi gördü. Program Tekirdağ Özel Eğitim Uygulama Okullarının gösterileri ve müzik dinletileri ile devam etti.

Günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile program noktalandı.